Info frilans

Vill du mixa egna uppdrag med uthyrning? 

Gillar du utmaningen att snabbt sätta dig in i nya rutiner?  Är du digitalt bevandrad med goda tekniska kunskaper i programmen? Då är det dig vi letar efter! Registrera dig i vårt nätverk och fyll i noga för bästa matchning.

Så här går det till

Sök uppdrag genom annons här på hemsidan
Utvalda kandidater går vidare till intervju. Vi sköter administrationen med avtal, så får du fokusera på din grej. Under uppdraget är du Frilanspoolens underkonsult och fakturerar oss arbetade timmar en gång per månad.

Rekrytering enligt ”Hyr först  anställ sen” 
När du varit uthyrd en längre tid finns ibland möjlighet att bli anställd direkt hos kunden, om det blir en ledig tjänst och du är  intresserad av det.

Ansvarsförsäkring
Du som är frilans måste ha F-skatt och en Ansvarsförsäkring med tilläggen ren förmögenhetsskada, (professionsansvar eller konsultansvar). Kontakta ditt försäkringsbolag så får du hjälp. Frilanspoolen är försäkrad hos Söderberg & Partner, läs mer om deras konsultansvarsförsäkring här.

Du som inte har eget företag 
Du kan fakturera genom Frilans Finans https://www.frilansfinans.se eller CoolCompany https://coolcompany.com/se/ som är godkända av oss.

Funderar du på att starta eget?
https://www.verksamt.se

Vanliga frågor hos frilansare

Hur mycket jobb finns det?
Mängden uppdrag varierar stort och våra kunder ställer oftast mycket höga krav på kompetens. När vi stämt av alla krav på erfarenhet, kunskap, ort och tillgänglighet blir det bara några få kvar som är aktuella för varje uppdrag.

Sitter jag alltid ute hos kunden?
Vanligtvis sitter du hos kunden, som en del av arbetsgruppen. Ibland sker arbetet på distans korta eller långa perioder. Ofta finns krav på att kunna ta sig till kontoret för möten.

DU HAR F-SKATT
Registreringsbevis och ansvarsförsäkring scannas in och mejlas till info@frilanspoolen.se i samband med att vi skriver avtal. Du är skyldig att anmäla ändrade förhållanden till oss (om du lägger ner företaget eller lägger det vilande under pågående uppdrag). Goda råd gällande bokföring från Skatteverket.

DU SAKNAR F-SKATT
Då kan du fakturera genom Frilans Finans: https://www.frilansfinans.se eller CoolCompany https://coolcompany.com som är godkända av oss.

Vad ska det stå på fakturan?
Enligt bokföringslagen ska en faktura innehålla uppgift om:

  • datum när den skickas
  • till vem fakturan är ställd (Frilanspoolen, Åkersbergsvägen 13, 732 32 Arboga)
  • affärshändelsen (datum när ditt arbete utfördes)
  • specifikation (tex vilken kund du arbetat hos)
  • antal timmar, arvode per tim och summa

Enligt mervärdesskattelagen ska en faktura dessutom bl.a innehålla:

  • ett unikt löpnummer för varje faktura
  • ditt momsregistreringsnummer
  • ditt företags + köparens företagsnamn och adress
  • priset exklusive moms, moms och summa
  • Läs mera här