Om oss

Från frilansare till bemanningsföretag 

Det började med Berghs reklamskola och arbete som originalare på Nacka Offset under 70-talet. Producerade original med skalpell, pannå och gnuggisar. Sedan grafisk form på Konstfack och typografi på Carl-Fredrik Hultenheims Schoola Antiqua.

Historien bakom Frilanspoolen

Evas original & layout startade på Norr Mälarstrand 38 i Stockholm 1979. Varvade egna uppdrag med uthyrning hos reklambyråer – ett perfekt upplägg. Lärde känna många duktiga människor i branschen genom åren. 2006 kom Nisse Eriksson in i företaget med teknisk och strategisk kompetens. Vi matchade lediga frilansare med kunder och utvecklingen tog fart mot ett bemanningsföretag. Vi hade en härlig ateljé på Allmänna Vägen i Göteborg där anställda arbetade mellan uthyrningarna. Många kom förbi på en fika och nätverket växte snabbt.

2010 byttes namnet till Frilanspoolen och verksamheten renodlades till uthyrning av frilansare. Nu ser vi ett ökat behov av flexibla lösningar med konsulter som arbetar i projekt. Charlotte Arén, med ett stort nätverk och gedigen erfarenhet från reklambranschen, kom in som rekryterare hösten 2020. En ny, spännande resa har tagit sin början!
Eva Erikssongrundare och VD

Exempel på våra kunder

BNP Paribas | Forsman & Bodenfors | Gunnebo
Hemtex | Höganäshem | Mölnlycke Healthcare
Saint-Gobain | Solberg Kommunikation
Specsavers | Stena Recycling

Några röster om oss

”Jag är jättenöjd! Grymt jobbat som vanligt Eva.”
Johanna, Senior Marketing Creative, internationellt företag

”Eva har bra koll på läget när det gäller rekrytering av rätt person för ett uppdrag. De uppdrag jag har gjort åt henne har passat mig och kunden och jag vet det är så med andra medlemmar i Frilanspoolen också. Med en bred bas av kompetens inom den grafiska branschen kan hon lösa kundernas rekryteringsbehov vid såväl korta som långa uppdrag.”
Wayne, frilans Göteborg

”Jag jobbade som konsult genom Frilanspoolen och fick genom mitt konsultuppdrag fortsatt anställning på företaget. Eva är varm och omtänksam och har genom att hon själv arbetat i branschen god förståelse och den kunskap som behövs för att hitta rätt person till rätt plats.”
Mika, tidigare anställd Stockholm